Unionen

Unionen är ett fackförbund för tjänstemän i det privata arbetslivet. Det är Sveriges största fackförbund och har 600 000 medlemmar i hela Sverige.

Om Unionen

Unionen grundades 2008 genom en sammanslagning av Tjänstemannaförbundet HTF och SIF. Unionen är Sveriges största fackförbund med 600 000 medlemmar. Unionen är öppet för alla sorters tjänstemän som jobbar i den privata sektorn. Med privat sektor menas vanliga företag som inte ägs av stat, landsting eller kommun.

Unionen tycker det är viktigt att du ska känna dig trygg på din arbetsplats och att du ska ha möjlighet att påverka din arbetssituation. Unionen erbjuder också många karriärstjänster som hjälper dig att utvecklas i ditt arbetsliv. Du kan också få hjälp med frågor som du undrar över något som rör din arbetssituation.

Medlemsförmåner

Här är några av medlemsförmånerna som du får som medlem i Unionen.

Inkomstförsäkring - Många går med i Unionen på grund av deras populära inkomstförsäkring. Den gör att du får behålla upp till 80 procent av din lön om du skulle bli arbetslös. Det är ett bra skydd som ger högre ersättning än om du bara skulle få ersättning från a-kassan.

Råd och stöd – Få råd och stöd över frågor som handlar om din anställning. Unionen kan du alltid fråga om du undrar över något.

Förhandlingshjälp – Om det uppstår en tvist på din arbetsplats är det möjligt att du kan ta hjälp av Unionen för att lösa tvisten på bästa sätt.

Kollektivavtal – Unionen har förhandlat fram ett av marknadens bästa kollektivavtal. Om du blir medlem ger du dem större befogenhet att förbättra kollektivavtalet ytterligare. I kollektivavtalet regleras bland annat betald föräldraledighet, din semester, tjänstepension, rätt till löneförhöjning och mycket mer.

Exempel på yrkesgrupper som kan gå med i Unionen:

Unionen är öppet för tjänstemän i det privata näringslivet. Här är en lista på vanliga yrken bland Unionens medlemmar.

Unionen

Grundat: 2008
Antal medlemmar: 600 000 Centralorganisation: TCO Bli medlem i Unionen

Unionen Chef

Unionen Chef är Unionens medlemskap som riktar sig speciellt till dig som är chef. Medlemmar får ta del av unika erbjudanden och förmåner riktade till chefer. Läs mer om Unionen Chef