Fackförbund för säljare

Som säljare kan det finns flera fackförbund som passar bra för dig att gå med i. Vilket fackförbund som passar bäst för dig som säljare beror på hur dina arbetsuppgifter ser ut. I den här artikeln kan du läsa dig till vilket fackförbund som passar bäst för den sortens säljare du är.

Hur du hittar rätt fack som säljare

Säljare är ett samlingsnamn för flera olika yrken där arbetsuppgifterna handlar om att sälja en produkt eller tjänst. Några exempel på säljaryrken är bilförsäljare, teknisk säljare, resesäljare, butikssäljare, företagssäljare och mediasäljare. Yrket säljare kan klassas som både tjänsteman och arbetare beroende på exakt vilket säljaryrke du har. Om du är säljare i butik räknas du oftast som en arbetare. Jobbar du högre upp i hierarkin på ett företag och har försäljning som en del av ditt yrke tillsammans med andra tjänstemannauppgifter klassas du troligen som tjänsteman. Det är viktigt att veta vilken slags säljare du är när du väljer fackförbund.

Unionen

Unionen är ett fackförbund för tjänstemän inom den privata sektorn. Om du jobbar som säljare med tjänstemannauppgifter är det här ett passade fackförbund för dig. Hos Unionen ingår inkomstförsäkring som gör att du får behålla 80 procent av din lön om du blir arbetslös. Detta är under förutsättning att du även är med i a-kassan.

Klicka här för att se vilka förmåner Unionen erbjuder dig som säljare.

Handels

Handels är ett fackförbund för säljare som jobbar i butik. Om du jobbar på ett varuhus och möter kunder som du säljer till så passar det här fackförbund bäst för dig. Hos Handels ingår inkomstförsäkring som kompletterar din ersättning från a-kassan och gör att du får behålla upp till 80 % av lönen om du skulle förlora ditt jobb om du tjänar mer än 25 025 kr per månad.

Utvalda Fackförbund:
Sveriges största fackförbund
Inkomstförsäkring
Råd & stöd när du behöver det
Läs mer

För arbetare inom välfärden
Inkomstförsäkring
Råd och stöd i ditt yrkesliv
Läs mer

Fackförbund för endast chefer
Inkomstförsäkring
Råd och stöd i ditt ledarskap
Läs mer