Fackliga förmåner

Här hittar du information om de förmåner som ges till medlemmar i olika fackförbund. Förmånerna skiljer sig åt mellan olika fackförbund. Klicka dig in på en viss förmån för att läsa mer om den. För information om förmånerna hos ett specifikt fackförbund hänvisar vi till det fackförbundet.

Försäkringar

Vissa försäkringar kan ingå i det fackliga medlemskapet. Dessutom har de flesta fackförbund samarbeten med olika försäkringsbolag som gör att du kan få privata försäkringar till rabatterade priser.

Inkomstförsäkring

En inkomstförsäkring är bra att ha om man skulle bli arbetslös. Den ersätter mellanskillnaden mellan maxtaket i a-kassan och upp till 80 % av din lön. Inkomstförsäkringen förutsätter att man är berättigad till ersättning från a-kassan.

Kollektivavtal

Alla fackförbund jobbar för att fler medlemmar ska omfattas av kollektivavtal. Ett kollektivavtal är ett avtal som förhandlas fram mellan facket och arbetsgivarnas centralorganisation. Där regleras vilka regler som ska gälla på arbetsplatsen. Olika branscher har olika kollektivavtal.

Rabatter och erbjudanden

Som fackmedlem får man också möjlighet att teckna billigare avtal hos olika företag. Här kan du läsa om de vanligaste rabatterna man kan få som fackmedlem.

Stipendier

De flesta fackförbund delar ut någon form av stipendier till ändamål som ligger inom fackets intresse. Exempelvis går det att söka stipendier för olika former av studier. Vi har samlat de flesta stipendier som finns att söka från de fackliga organisationerna inom LO, TCO och Saco.

Tips inför lönesamtal

Du kan ta hjälp av facket inför ett lönesamtal. Förutom tips och coachning kan facket hjälpa dig med att ta fram lönestatistik för ditt yrke eller bransch.

Medlemslån

Som fackmedlem kan du ha rätt att ta ett så kallat medlemslån från en bank som samarbetar med ditt fackförbund. Här kan du läsa vad som gäller för medlemslån och saker som är bra att tänka på om du måste ta ett sånt lån.

Utvalda Fackförbund:
Sveriges största fackförbund
Inkomstförsäkring
Råd & stöd när du behöver det
Läs mer

För arbetare inom välfärden
Inkomstförsäkring
Råd och stöd i ditt yrkesliv
Läs mer

Fackförbund för endast chefer
Inkomstförsäkring
Råd och stöd i ditt ledarskap
Läs mer