TJ - Saco-förbundet Trafik & Järnväg

Saco-förbundet Trafik och Järnväg, ofta förkortat TJ, är ett fackförbund för anställda på företag inom främst järnvägs- och bussbranschen.

Om TJ

Saco-förbundet Trafik och Järnväg är ett relativt litet fackförbund och har cirka 4000 aktiva medlemmar. TJ är ett fackförbund för dig som har administrativa, tekniska eller arbetsledande arbetsuppgifter vid ett företag inom transportbranschen (främst järnvägs- eller bussbranschen). Facket är den av SEKO som i sin tur hör till Saco.

Medlemsförmåner

Här hittar du information om de medlemsförmåner som ges till TJ:s medlemmar och som ingår i medlemskapet.

Inkomstförsäkring – TJ:s medlemmar får automatiskt en inkomstförsäkring via sitt fackmedlemskap. Den ger ett ökat ekonomiskt skydd om du skulle bli arbetslös.

Andra försäkringar till förmånliga priser – Medlemmarna får också erbjudanden om andra sorters försäkringar till förmånliga priser.

Samtalsstöd – Samtalsstöd är kostnadsfritt för TJ:s medlemmar. Samtalsstödet kan nyttjas av både medlemmar och medlemmars make eller maka. Samtalsstödet handlar i första hand om olika hjälpinsatser av psykologisk karaktär.

Saco Lönesök – Eftersom TJ är ett Saco-förbund får du tillgång till Sacos omfattande lönestatistik. Där kan du se ungefär hur din lön ser ut i jämförelse med kollegor i samma bransch.

Besök TJ:s webbplats för mer information om medlemsförmåner.

Yrkesgrupper

Du kan bli medlem i TJ om dina arbetsuppgifter är av administrativ, teknisk eller arbetsledande karaktär inom järnvägs- eller bussbranschen. Här är några vanliga medlemstyper inom TJ.

Informationen på denna sida faktagranskades: 2020-03-08

TJ

Antal medlemmar: cirka 4 000
Centralorganisation: Saco
Bli medlem