Teaterförbundet

Teaterförbundet är ett fackförbund för dig som arbetar professionellt inom scen-, film och media.

Om Teaterförbundet

Teaterförbundet grundades redan 1894 och är därmed ett av Sveriges äldsta fortfarande aktiva fackförbund. Teaterförbundet är en del av Tjänstemännens centralorganisation, TCO, och har cirka 8400 medlemmar. Teaterförbundets viktigaste fråga är att förbättra löne- och anställningsvillkoren för alla sina medlemmar. Detta sker genom att kollektivavtal med arbetsgivarna förhandlas fram.

En annan viktig fråga för Teaterförbundet är att säkerställa att upphovsrätten följs och att ersättning ges när verk, exemplevis musik, spelas i andra sammanhang än där den ursprungliga ersättningen erhölls.

Medlemsförmåner

Här hittar du några förmåner du får som medlem i Teaterförbundet.

Artistkatalogen – Artistkatalogen är en sökmotor för scen- och filmbranschen. Som medlem i Teaterförbundet får du lägga upp 3 stycken CV där du kan berätta mer om dig själv. Är du inte medlem kostar den här tjänsten 2200 kronor per år.

EuroFIA Danspass – Om du är dansare kan du ansöka om Danspass. Det är ett pass som utformats för att ge yrkesaktiva dansare och koreografer skydd och fackliga rättigheter utanför landet som de bor i. Passet gäller inom EU samt Island, Norge och Schweiz.

Kompetensutveckling – Teaterförbundet är med och anordnar olika kompetensutvecklande workshops och kurser för sina medlemmar. Dessa workshops anordnas ofta i samarbete med andra aktörer på kulturområdet.

Försäkringar – Få rabatter och erbjudanden om olika försäkringar. Som medlem ges du möjlighet att teckna försäkringar till förmånligt pris.

Rabatter på biljetter – Rabatter på biljetter till statsunderstödda teatrar ges i mån av tillgång.

Tidningen Scen & Film – En medlemstidning som bevakar scen- och filmvärlden ur ett fackligt och kulturpolitiskt perspektiv. Skickas hem till alla medlemmars postlådor 8 gånger per år.

Yrkesgrupper

Teaterförbundet är öppet för dig som arbetar professionellt inom scen-, film- eller media.

Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-07-09
Teaterförbundet
Grundat: 1894
Antal medlemmar: 8400
Centralorganisation: TCO
Inkomstförsäkring: -
Bli medlem