Sveriges universitetslärarförbund

Sveriges universitetslärarförbund, SULF, är en facklig organisation för lärare inom universitet och högskola. Bland medlemmarna hittas universitetslärare, forskare och doktorander.

Om Sveriges universitetslärarförbund

SULF grundades i sin nuvarande form 1984 då Sveriges universitets- och högskoleanställdas förbund och Universitetslärarförbundet gick ihop för att bilda en gemensam facklig organisation. SULF är ett fackförbund som ingår i Saco och har över 20 000 medlemmar. Deras vision är att vara det självklara valet för alla universitetslärare. SULF deltar ofta i debatten och påverkar kring frågor som rör utformningen av högre utbildning och forskning i Sverige. Fokus ligger på att förbättra universitetslärarnas lönevillkor och att verka för att lyfta de yrkesfrågor som är viktiga för universitetslärare.

Medlemsförmåner

Här hittar du några av de medlemsförmåner som ingår i medlemskapet i SULF.

Försäkringar – Medlemmar i SULF har förmånen att kunna teckna försäkringar till specialpriser. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet men du kan också teckna ytterligare tilläggsförsäkringar.

Elavtal – SULFs medlemmar får tillgång till ett elavtal från Mälarenergi som ger lägre pris per kilowattimme och lägre fast avgift.

Föreningen Svenskar i världen – Få 50 procents rabatt på medlemskap i Föreningen Svenskar i världen.

Medlemsjour – Kontakta medlemsjouren om du har några frågor kring din anställning, arbetstider, lön eller liknande. Medlemsjouren finns att tillgå i första hand via en fysisk kontaktperson men också via telefon och webben.

Saco LöneSök – SULF-medlemmar har tillgång till Saco LöneSök som är en databas över löner inom olika yrkesområden och branscher. Här kan du se hur du ligger till lönemässigt.

Gå in på SULFs webbplats för att hitta mer information om medlemsförmåner.

Yrkesgrupper inom SULF

Här är yrkesgrupper som kan bli medlemmar i Sveriges universitetslärarförbund.

  • Universitetslärare
  • Forskare
  • Doktorander

Sveriges universitetslärarförbund

Grundat: 1984
Antal medlemmar: över 20 000
Centralorganisation: Saco
Bli medlem i SULF