Livsmedelsarbetareförbundet

Livsmedelsarbetareförbundet är en fackorganisation som organiserar livsmedelsarbetare i Sverige. Förbundet är en del av LO och har ungefär 28 000 medlemmar som är jobbar som bland annat bagare och konditorer.

Om Livsmedelsarbetareförbundet

Livsmedelsarbetareförbundet grundades 1922 genom en sammanslagning av de tidigare organisationerna Svenska bageri- och konditoriindustriarbetareförbundet och Svenska slakteri- och charkuteriarbetareförbundet. Dess medlemmar hittas i dag på arbetsplatser som bagerier, bryggerier, charkuterier och konfektionsfabriker. Livsmedelsarbetareförbundet är en del av LO och kallas i daligt tal ofta för Livs.

Livsmedelsarbetareförbundet jobbar för att stärka dina rättigheter på arbetsplatsen och att du ska omfattas av kollektivavtal. Se mer information nedan.

Medlemsförmåner

Här är några av medlemsförmånerna som ges till medlemmar av Livsmedelsarbetareförbundet och några av de saker som de jobbar för att förverkliga för sina medlemmar.

Kollektivavtal – Livs jobbar för att alla deras medlemmar ska omfattas av kollektivavtal på sina arbetsplatser. Detta sker genom att försöka påverka arbetsgivare som ännu inte tecknat kollektivavtal.

Rättshjälp – Om du hamnar i en arbetsrelaterad tvist kan du få rättshjälp av Livs för att försöka lösa tvisten.

Försäkringar – Avtalsförsäkringar gäller på alla arbetsplatser som har kollektivavtal med Livsmedelsarbetareförbundet och medlemsförsäkringarna ingår i medlemskapet för alla medlemmar. Du får också möjlighet att teckna ytterligare försäkringar, så kallade tilläggsförsäkringar, till förmånliga priser.

Livs medlemskort – Ett medlemskort som ger tillgång till förmånliga rabatter och erbjudanden framtagna i samarbete med LO Mervärde.

Gå in på Livsmedelsarbetareförbundets hemsida för att se fullständig information om vad de jobbar för och vilka villkor som gäller.

Yrkesgrupper inom Livsmedelsarbetareförbundet

Livsmedelsarbetareförbundet organiserar arbetstagare inom den svenska livsmedelsbranschen. Här är några av yrkesgrupperna som hittas bland medlemmarna.

  • Bagare
  • Chaufför
  • Elektriker
  • Maskinskötare
  • Mekaniker
  • Paketerare
  • Styckare
  • Städare

Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-07-12

Livs
Grundat: 1922
Antal medlemmar: 28 000
Centralorganisation: LO
Inkomstförsäkring:
Bli medlem