Lärarförbundet

Lärarförbundet är ett fackförbund för lärare, studie- och yrkesvägledare och skolledare samt doktorander.

Om Lärarförbundet

Lärarförbundet är ett av fackförbunden inom TCO och har 234 000 medlemmar. Förbundet är öppet för alla lärare, från förskolan upp till högskolan, studie- och yrkesvägledare och skolledare samt doktorander. Förbundet är även öppet för kyrkomusiker som är dubbelanslutna till Kyrkomusikernas riksförbund.

Lärarförbundet driver frågor som är viktiga för deras medlemmar. Högt upp på agendan är att försöka hindra lärarbristen. Detta sker genom att verka för att lärarna ska få högre löner och minskad arbetsbelastning. Andra viktiga frågor är att förhandla fram bra kollektivavtal för sina medlemmar och att stärka lärarnas ställning.

Medlemsförmåner

Här hittar du några av Lärarförbundets medlemsförmåner.

Inkomstförsäkring - I medlemskapet ingår en inkomstförsäkring som ger ett ökat ekonomiskt skydd vid arbetslöshet. Ersättningen kompletterar a-kassan och ger dig 80 procent av din lön under en begränsad tidsperiod.

Personlig lönecoachning

- Som medlem får du personlig vägledning kring lönefrågor. T.ex. om du ska byta jobb och vill ha koll på löneläget innan du skriver på anställningsavtalet.

Förmånliga medlemsförsäkringar - Lärarförbundet har förhandlat fram olika försäkringar som du som medlem får till rabatterade priser.

Medlemslån - Som fackmedlem har du möjlighet att låna pengar till lägre ränta från utvalda banker som Lärarförbundet har samarbete med.

Fler medlemsförmåner hittar du på Lärarförbundets webbplats.

Yrkesgrupper

Här ser du vilka yrkesgrupper som kan bli medlemmar i Lärarförbundet.

  • Lärare
  • Studievägledare
  • Yrkesvägledare
  • Skolledare
  • Doktorander
Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-07-09
Lärarförbundet
Grundat: 1991
Antal medlemmar: 234 000
Centralorganisation: TCO
Inkomstförsäkring:
Bli medlem