Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter är en facklig organisation som företräder arbetsterapeuter i Sverige.

Om Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, FSA, grundades i sin nuvarande form 1978. FSA är en del av Saco och har omkring 10 000 medlemmar. Över 90 procent av alla arbetsterapeuter är medlemmar i FSA. Förbundet är både en facklig organisation och en professionsinriktad organisation för arbetsterapeuter. Ett mål för FSA är att arbetsterapeuter ska känna både individuell tillfredställelse och ha möjlighet till utveckling i sitt arbete. Andra viktiga frågor är att arbetsterapeuter har en god och effektiv arbetsmiljö, att professionen utvecklas och att kompetens och vidareutbildning lönar sig.

Medlemsförmåner

Här hittar du några av de medlemsförmåner som ges till medlemmar i Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter.

Rådgivning och förhandlingshjälp – Om du har frågor som berör din anställning kan du vända dig till FSA för att få råd och stöd kring hur du ska hantera situationen.

Kompetensutveckling – Ett medlemskap i FSA innebär att du ges chansen till att kompetensutveckla dig själv. Tidsskriften Arbetsterapeuten kommer till din brevlåda åtta gånger per år. Dessutom ingår tidsskriften Scandinavian Journal of Occupational Therapy i ditt medlemskap.

Lönestatistik – FSA har bra koll på hur löneläget ser ut för arbetsterapeuter. Genom medlemskapet kan du få en bra överblick över hur din lön ser ut i relation till den samlade professionens.

Försäkringar till förmånliga priser – Inkomstförsäkring som gör att du får ut 80 procent av din lön om du skulle bli arbetslös ingår i medlemskapet. Dessutom kan du teckna andra försäkringar till förmånliga priser tack vare ditt medlemskap.

Gå in på Förbundet Sveriges Arbetsterapeuters webbplats för mer information.

Yrkesgrupper

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter är en facklig organisation som endast företräder arbetsterapeuter.Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter

Grundat: 1978
Antal medlemmar: cirka 10 000
Centralorganisation: Saco
Bli medlem i FSA