Akavia

Akavia är ett fackförbund för ekonomer, jurister, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare och kommunikatörer med akademisk examen. Förbundet är ett av de nyaste i Sverige och bildades 2020 genom en sammanslagning av Civilekonomerna och Jusek.

Om Akavia

Akavia bildades i januari 2020 när de båda fackförbunden Jusek och Civilekonomerna gick samman. Akavia har i dagsläget 130 000 medlemmar vilket gör det till ett av de större fackförbunden inom Saco.

Akavia betyder "den akademiska vägen" och förbundet verkar för att du som tagit en akademisk examen ska få bra utväxling av den i ditt arbetsliv.

Syftet med sammanslagningen var att samla kraften från båda organisationerna i ett fackförbund. Med fler medlemmar hoppas Akavia bättre kunna påverka i de frågor som är viktiga för deras medlemmar.

Medlemsförmåner

Här är några av förmånerna för medlemmar i Akavia.

Inkomstförsäkring – Med en inkomstförsäkring från Akavia får du högre ersättning än den som täcks av a-kassan om du skulle bli arbetslös.

Intervjuträning – Medlemmar i Akavia ges möjighet att gå på intervjuträning inför arbetintervju. Under intervjuträningen får du både praktiska och strategiska tips på hur du bäst klarar en arbetsintervju.

Personlig rådgivning och förhandlingshjälp – Om du skulle ha frågor som är relaterade till ditt arbete kan du kontakta Akavia för att få hjälp och stöd.

Lönestatistik – Akavia ger medlemmar åtkomst till en detaljerad lönedatabas där du kan jämföra din lön med personer som har samma erfarenhet som du.

Akavia Aspekt – Akavias medlemstidning heter Akavia Aspekt och kommer från och med september 2020 skickas hem till alla medlemmar. Här kan

Gå in på Akavias webbplats för att läsa mer om deras medlemsförmåner.

Yrkesgrupper i Akavia

Du kan bli medlem i Akavia om du är ekonom, jurist, samhällsvetare, IT-akademiker, personalvetare eller kommunikatör med akademisk examen. Det spelar ingen roll vilken sektor du jobbar inom eller på vilken position du har på din arbetsplats.

Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-08-01
Akavia
Grundat: 2020
Antal medlemmar: 130 000
Centralorganisation: Saco
Inkomstförsäkring:
Bli medlem