Vårdförbundet

Vårdförbundet är ett fackförbund för dig som arbetar som sjuksköterska, barnmorska, biomedicinsk analytiker eller röntgensjuksköterska.

Om Vårdförbundet

Vårdförbundets rötter går ända tillbaka till 1886 då Svenska Barnmorskeförbundet bildades. I nuvarande form har Vårdförbundet funnits sedan 1965. Vårdförbundet är en del av TCO och organiserar sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor.

Vårdförbundet är en medlemsstyrd organisation som verkar för att förbättra frågor som rör vårdpolitik och vårdmiljö, deras medlemmars arbetsvillkor och lön, jämställdhet, hälsa, utbildning och mycket mer. Vårdförbundet förespråkar individuell lönesättning och att din kunskap ska sätta din lönenivå.

Medlemsförmåner

Här är några av medlemsförmånerna du får som medlem i Vårdförbundet.

Resor och semesterboenden - Vårdförbundet arrangerar ofta resor till olika ställen i världen för sina medlemmar. Genom åren har bland annat resor arrangerats till Istanbul, Beijing och Xi'an. Resorna ger dig möjlighet att träffa andra inom din profession. Dessutom brukar det ingå studiebesök på sjukhus i de regioner som besöks.

Försäkringar - Medlemmar får tillgång till förmånliga priser på försäkringar via försäkringsbolag. Tack vare att Vårdförbundet har många medlemmar kan priserna på försäkringarna hållas låga via speciella avtal med försäkringsbolagen. Exempel på försäkringar är barn- och ungdomsförsäkring, diagnosförsäkring, hemförsäkring, livförsäkring, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring, sjukkapitalförsäkring, yrkesförsäkring, med flera.

Tidningsprenumerationer - Få rabatter på olika tidningar som du kan prova på att prenumerera på. Bland tidningserbjudanderna ingår bland annat Modern psykologi, Modern filosofi och Forskning och framsteg.

Gå in på Vårdförbundets webbplats för mer information kring olika medlemsförmåner.

Yrkesgrupper

Vårdförbundet är öppet för nedanstående yrkesgrupper.

  • Sjuksköterskor
  • Barnmorskor
  • Biomedicinska analytiker
  • Röntgensjuksköterskor

Vanliga frågor relaterade till Vårdförbundet

Kan jag vara med i Unionen som undersköterska eller sjuksköterska?
- Nej, Unionen är endast öppet för tjänstemän inom den privata sektorn. Klicka på länken för att få ett mer utförligt svar.

Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-07-09

Vårdförbundet
Grundat: 1965
Antal medlemmar: 114 000
Centralorganisation: TCO
Inkomstförsäkring:
Bli medlem