TULL-KUST

TULL-KUST är ett fackförbund för dig som jobbar som tjänsteman inom Tullverket eller Kustbevakningen.

Om TULL-KUST

TULL-KUST i sin nuvarande form grundades 1980 efter att Svenska Tullmannaförbundet (grundat 1899) och Sveriges Allmänna Tulltjänstemannaförbund (grundat 1900) slogs sig samman för att bilda Svenska Tulltjänstemannaförbundet.

1990 ändrades namnet till TULL-KUST eftersom det bättre speglade medlemmarnas yrkesområden. TULL-KUST är en del av tjänstemannaorganisationen TCO. Deras grundläggande fackliga mål är att verka för att uppnå anställningstrygghet för sina medlemmar, god arbetsmiljö, rättvis fördelning av lönemedel, arbete åt alla, god personalutveckling och ett meningsfullt arbete.

Medlemsförmåner

Här är några av de medlemsförmåner du har som medlem i TULL-KUST.

Rabatter på resor och hotell – Medlemmar i TULL-KUST får olika rabatter på resor med kryssningsfartyg och hotellbesök.

Semesterhem – TULL-KUST förvaltar ett antal semesterhem i både Sverige och utlandet. Medlemmar ges möjlighet att bo i dessa semesterhem till förmånliga priser när de åker på semester.

Försäkringar – Du får tillgång till olika försäkringar via ditt medlemskap. Vissa försäkringar ingår i medlemskapet medan andra kan tecknas till förmånliga priser.

Chefsnätverk – Om du jobbar som chef inom Tullverket eller Kustbevakningen har TULL-KUST ett chefsnätverk som är speciellt framtaget för dig som är chef. Där kan du få råd och stöd som hjälper dig i din chefsroll.

Besök TULL-KUST:s webbplats för mer information om medlemsförmånerna.

Yrkesgrupper

TULL-KUST är öppet för tjänstemän som jobbar inom Tullverket eller Kursbevakningen.

Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-07-09

TULL KUST
Grundat: 1980
Antal medlemmar: 1 795
Centralorganisation: TCO
Inkomstförsäkring: -
Bli medlem