Fackförbundet Ledarna

Ledarna är ett fackförbund som är specialiserade på chefer. Till skillnad mot många andra fackförbund är Ledarna helt fristående och ingår inte i någon centralorganisation.

Om Ledarna

Ledarna är ett fackförbund med en lång historia. Organisationen grundades som Norrköpings Verkmästareförening 1905 och döptes året därpå om till Sveriges Allmänna Verkmästareförbund. Syftet var att starta en fackförening för verkmästare, dvs. chefer inom industrin, som ofta fick fungera som en länk mellan arbetare och ägarna till fabrikerna. Tanken var att genom att samla flera chefer i en orgaisation kunde de tillsammans hjälpa varandra.

För att även andra ledare än verkmästare skulle känna sig välkomna i organisationen ändrades namnet så småningom till Sveriges Arbetsledareförbund. Genom åren har även fler organisationer för ledare anslutit sig. 1994 ändrades namnet återigen – den här gången till Ledarna vilket är en helhetsbenämning på alla deras medlemmar.

Medlemsförmåner hos fackförbundet Ledarna

Här är en förteckning över medlemsförmåner hos fackförbundet Ledarna. Besök Ledarnas hemsida för mer djupgående information.

InkomstförsäkringLedarna har en inkomstförsäkring som ger dig ett ökat ekonomiskt skydd om du står utan jobb. Inkomstförsäkringen i sitt grundutförande ger dig upp till 80 procent av din tidigare lön (upp till 80 000 kr i 100 dagar). Du kan även köpa till en extra inkomstförsäkring som ger upp till 120 000 kronor i 200 dagar.

Karriärrådgivning – Få hjälp med hur du ska strukturera upp dina karriärsplaner. Du får också hjälp med frågor du har kring CV, arbetsintervjuer och vilka karriärvägar man kan ta som chef.

Personlig chefsrådgivning – Med en personlig kontakt som du kan bolla idéer och frågeställningar med. Tanken är att den personliga chefsrådgivningen ska hjälpa dig i ditt yrke med frågor som du stöter på i ditt jobb som chef och ledare.

Lönestatistik för chefer – Se hur lönenivåerna ligger till i din bransch med Ledarnas unika lönestatistik för chefer.

Yrkesgrupper hos fackförbundet Ledarna

Alla som jobbar som chef eller ledare kan bli medlemmar i Ledarna. Det spelar ingen roll om du jobbar inom privat eller offentlig sektor – Ledarna står öppet för alla chefer.Ledarna

Grundat: 1905
Antal medlemmar: cirka 90 000
Centralorganisation: Ingen
Bli medlem