Kyrkans Akademikerförbund

Kyrkans Akademikerförbund är en facklig organisation för akademiker som jobbar inom Svenska Kyrkan.

Om Kyrkans Akademikerförbund

Kyrkans Akademikerförbund grundades som Svenska prästförbundet 1954 efter att Sveriges Yngre Prästers förbund (grundat 1944) och Allmänna Svenska Prästföreningen (grundat 1903) slogs ihop till en organisation. 1979 bytte man namn till Svenska Kyrkans Personalförbund och 1998 tog förbundet sitt nuvarande namn, Kyrkans Akademikerförbund.

Kyrkans Akademikerförbund är en del av Saco och har drygt 5000 medlemmar. Det är den enda fackliga organisation som är speciellt inriktad på Svenska kyrkan som sitt fackliga upptagningsområde. Kyrkans Akademikerförbund arbetar därför för att förbättra villkoren för sina medlemmar i just denna specifika arbetsmiljö.

Medlemsförmåner

Här är några av medlemsförmånerna som ingår i ett medlemskap i Kyrkans Akademikerförbund.

Försäkringar – I medlemskapet ingår inkomstförsäkring som ger dig ett ekonomiskt skydd vid arbetslöshet. Du får också möjligheten att teckna kompletterande försäkringar till förmånliga priser, t.ex. hemförsäkring.

Stöd inför lönesamtalet – Du kan få råd och stöd och information om lönestatistik innan lönesamtalet. Det hjälper dig att få den lön som du vill ha.

Juridiskt stöd – Om du tycker att du har blivit behandlad på ett felaktigt sätt av din arbetsgivare kan du få rättshjälp från Kyrkans Akademikerförbundet om det skulle krävas.

Kollektivavtal – Kyrkans Akademikerförbund arbetar för att förbättra kollektivavtalet för dig. I kollektivavtalet regleras sådant som inte styrs av lagstiftning, t.ex. löner, anställningsvillkor, tjänstepension, mm.

Gå in på Kyrkans Akademikerförbunds webbplats för mer information kring dina medlemsförmåner.

Yrkesgrupper

Kyrkans Akademikerförbund är öppet för akademiker som jobbar inom Svenska Kyrkan.Kyrkans Akademikerförbund

Grundat: 1954
Antal medlemmar: cirka 5000
Centralorganisation: Saco
Bli medlem