Försvarsförbundet

Försvarsförbundet är en facklig organisation som organiserar Försvarsmaktens civilanställda personal. Det är en del av tjänstemannaorganisationen TCO.

Om Försvarsförbundet

Försvarsförbundet grundades 1919 under namnet Marinens civila tjänstemannaförening. I dag är man cirka 4500 medlemmar och en del av Tjänstemannaorganisationen (TCO). Försvarsförbundets medlemmar hittas i Försvarsmakten och dess närliggande organisationer såsom Försvarets materielverk, FRA, Fortifikationsverket och Försvarshögskolan.

Viktiga hjärtefrågor för Försvarsförbundet är att se till så att deras medlemmar har bra anställningsvillkor, möjlighet till kompetensutveckling, en bra arbetsmiljö och känner trygghet på sin arbetsplats. En annan viktig fråga är att se till så att förbundet växer och att nya medlemmar rekryteras.

Medlemsförmåner

Här hittar du några av de medlemsförmåner som medlemmar i Försvarsförbundet har möjlighet att utnyttja.

Försäkringar – Medlemmar i förbundet får tillgång till olika typer av försäkringar att teckna till rabatterat pris.

Hotell och resor – Medlemmar får rabatter på hotellrum hos utvalda hotellkedjor. Dessutom får du rabatter på utvalda kryssningsresor och resor till Italien.

Kurser och studiecirklar – Rabatt på kurser och studiecirklar (upp till 600 kr per halvår).

Klicka dig vidare till Försvarsförbundets webbplats för att läsa mer om förmånerna.

Yrkesgrupper

Försvarsförbundet organiserar arbetstagare som arbetar inom Försvarsmakten och i myndigheter som ligger nära Försvarsmakten. Det spelar ingen roll vilken utbildning eller befattning du har.

Försvarsförbundet

Grundat: 1919
Antal medlemmar: cirka 4500
Centralorganisation: TCO
Bli medlem