Försvarsförbundet

Försvarsförbundet är en facklig organisation som organiserar Försvarsmaktens civilanställda personal. Det är en del av tjänstemannaorganisationen TCO.

Om Försvarsförbundet

Försvarsförbundet grundades 1919 under namnet Marinens civila tjänstemannaförening. I dag har de ca 5000 medlemmar och är en del av Tjänstemannaorganisationen (TCO). Försvarsförbundets medlemmar hittas i Försvarsmakten och dess närliggande organisationer såsom Försvarets materielverk, FRA, Fortifikationsverket och Försvarshögskolan.

Viktiga hjärtefrågor för Försvarsförbundet är att se till så att deras medlemmar har bra anställningsvillkor, möjlighet till kompetensutveckling, en bra arbetsmiljö och känner trygghet på sin arbetsplats. En annan viktig fråga är att se till så att förbundet växer och att nya medlemmar rekryteras.

Försvarsförbundet har ingen inkomstförsäkring till sina medlemmar. Däremot omfattas statligt anställda av det så kallade Omställningsavtalet. Den ger ersättning vid arbetslöshet, på samma sätt som en inkomstförsäkring. Observera att du behöver uppfylla kraven för att kunna ta del av omställningsavtalet, på samma sätt som du behöver uppfylla vissa krav för att ta del av en inkomstförsäkring. Läs mer om omställningsavtalet på Försvarsförbundets webbplats.

Medlemsförmåner

Här hittar du några av de medlemsförmåner som medlemmar i Försvarsförbundet har möjlighet att utnyttja.

Försäkringar – Medlemmar i förbundet får tillgång till olika typer av försäkringar att teckna till rabatterat pris.

Hotell och resor – Medlemmar får rabatter på hotellrum hos utvalda hotellkedjor. Dessutom får du rabatter på utvalda kryssningsresor och resor till Italien.

Kurser och studiecirklar – Rabatt på kurser och studiecirklar (upp till 600 kr per halvår).

Medlemstidningen Försvarbart – Om aktuella händesler inom försvaret.

Yrkesgrupper

Försvarsförbundet organiserar arbetstagare som arbetar inom Försvarsmakten och i myndigheter som ligger nära Försvarsmakten. Det spelar ingen roll vilken utbildning eller befattning du har.

Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-07-08
Försvarsförbundet
Grundat: 1919
Antal medlemmar: 5 000
Centralorganisation: TCO
Inkomstförsäkring: -
Bli medlem