Forena

Forena är en facklig organisation som organiserar arbetstagare inom försäkrings- och finansbranschen. Deras medlemmar hittas på försäkringsbolag eller banker som ägs av försäkringsbolag.

Om Forena

Forena hette tidigare FTF – Facket för försäkring och finans och grundades ursprunligen 1919. Deras medlemmar hittas på arbetsplatser som försäkringsbolag och banker som har koppling till försäkringsbolag. En annan vanlig arbetsplats för förbundets medlemmar är försäkringsförmedlare. Det spelar ingen roll vilken utbildning eller yrkestitel du har för att kunna vara med i Forena – det viktiga är att du jobbar på någon av de ovannämnda arbetsplatserna som Forena organiserar.

Forenas vision är att skapa mervärde och stå upp för dig för dig som jobbar inom försäkringsbranschen. De är specialister på de villkor som gäller för medarbetare inom just dessa branscher och verkar för att stärka sina medlemmars villkor och rättigheter.

Medlemsförmåner

Här listas några av de medlemsförmåner som finns för medlemmar i Forena.

Råd och juridisk hjälp – Om du får problem på arbetsplatsen kan Forena bidra med råd och juridisk hjälp.

Försäkringar – Medlemmar i Forena får via dem tillgång till en rad olika försäkringar. Vissa försäkringar ingår i medlemskapet (t.ex. inkomstförsäkring) medan andra kan tecknas till rabatterade priser via samarbeten med försäkringsbolag.

Kollektivavtal – Forena arbetar för att stärka dina rättigheter och förmåner på arbetsplatsen genom kollektivavtalet. I kollektivavtalet regleras sådana saker som inte är bestämt enligt svensk lag.

Rabatter och erbjudanden – Medlemmar i Forena får också rabatter på utvalda varor och tjänster som t.ex. glasögon och linser, elenergi och resor.

Besök Forenas webbplats för mer information om medlemsförmåner.

Yrkesgrupper inom Forena

Forena framhåller att alla som är anställda på en arbetsplats som är ett försäkringsföretag, på bolag som ägs av försäkringsföretag eller som på annat sätt är knutet är till försäkringsbranschen. Det spelar alltså ingen roll vilken utbildning eller vilken titel du har – det viktiga är att du jobbar inom någon av dessa branscher.

Informationen på denna sida kontrollerades senast: 2020-06-07
Forena
Grundat: 1919
Antal medlemmar: 14 000
Centralorganisation: TCO
Inkomstförsäkring:
Bli medlem